MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji...
fot. Srdjanns74/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy przeziębienia i grypy

Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji obecnych w popularnej aspirynie i lekach przeciwgrypowych. Owoce te działają napotnie, dzięki czemu spożywanie surowych lub suszonych malin może w naturalny sposób obniżać gorączkę. Natomiast duża zawartość witaminy C sprawia, że regularne sięganie po maliny wzmacnia układ immunologiczny i zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

Zobacz również

Dramat w czasie lotu. Taki komunikat przekazano pasażerom! - WIDEO

Dramat w czasie lotu. Taki komunikat przekazano pasażerom! - WIDEO

Piękne dziewczyny na imprezie w Crystal Club Słupsk (zdjęcia)

Piękne dziewczyny na imprezie w Crystal Club Słupsk (zdjęcia)

Polecamy

Jak spalić więcej kalorii? Ważny jest sposób chodzenia. Robisz tak?

Jak spalić więcej kalorii? Ważny jest sposób chodzenia. Robisz tak?

Duże ułatwienie na maturze. Kolejne zmiany w edukacji

Duże ułatwienie na maturze. Kolejne zmiany w edukacji

4 propozycje na większe wyjście. Maja Rutkowski prezentuje sukienki

4 propozycje na większe wyjście. Maja Rutkowski prezentuje sukienki