MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Reprezentant Polski kolejny raz ukarany. Media: Stanął przed sądem

Reprezentant Polski kolejny raz ukarany. Media: Stanął przed sądem

W Zespole ds. Przyjaznej Edukacji jest Katarzyna Kulczyńska-Śróda

W Zespole ds. Przyjaznej Edukacji jest Katarzyna Kulczyńska-Śróda

Polecamy

Pijany Gang Olsena wpadł na kradzieży oleju napędowego

Pijany Gang Olsena wpadł na kradzieży oleju napędowego

Ostródzka piromanka w rękach wymiaru sprawiedliwości

Ostródzka piromanka w rękach wymiaru sprawiedliwości

Masz tę popularną przypadłość? Ze smartfonem nie musisz się już dłużej męczyć

Masz tę popularną przypadłość? Ze smartfonem nie musisz się już dłużej męczyć