Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dodatki „E” to stały element przetworzonej żywności....
fot. Michael Abramov/GettyImages

Szkodliwe E-dodatki do żywności. Tym trują nas producenci. Które E mogą szkodzić? Dlaczego nie wszystkie dodatki do żywności są bezpieczne

Dodatki do żywności E

Dodatki „E” to stały element przetworzonej żywności. Niektóre z nich nie są jednak tak bezpieczne, jak dotąd uznawano – i nie chodzi wcale o sztuczne barwniki czy słodziki. Warto wiedzieć, których dodatków unikać.

Zobacz również

Oliwki, wędlina, a może chałwa? Kiermasz produktów regionalnych w Galerii Olimp.

Oliwki, wędlina, a może chałwa? Kiermasz produktów regionalnych w Galerii Olimp.

Ten kunszt, ta precyzja. Zjawiskowa asysta Szymańskiego w Turcji

Ten kunszt, ta precyzja. Zjawiskowa asysta Szymańskiego w Turcji

Polecamy

Kolumbijczycy pracowali "na czarno” pod Elblągiem

Kolumbijczycy pracowali "na czarno” pod Elblągiem

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać